Ta juridisk hjälp när du ska skriva avtal

Både för företag och privatpersoner är det vanligt att skriva avtal, inte minst vid GDPR, när affärer görs eller när du köper en bostad. Vid alla avtal är det viktigt att du får den juridiska hjälp som behövs för att din affär ska vara i trygga händer.

Inför avtalsskrivning kan du få juridisk hjälp med upprättande av avtalet och med rådgivningen kring uppgörelsen i stort. Hos https://advokat24.nu/ får du det juridiska stödet för att bland annat lösa frågor och för skriva ett anpassat avtal för just din situation.

Enkelt med juridisk hjälp

juristIdag har juridisk hjälp blivit allt vanligare, så vanligt och lättillgängligt att till och med studenter kan ta hjälp för att få råd och stöd till en viss rabatt, ofta 20 procent. Även juriststudenter kan hjälpa människor som har en utsatt situation.

“Det känns bra att kunna hjälpa människor som annars står lite utanför samhället – att kunna ge dem tid och lyssna på dem”, säger Selma Sahinovic, som är rådgivare i föreningen på Karlstads universitet.

För företag kan det dock vara mer komplicerat men idag kan du som företag vända dig till en advokatfirma och få hjälp direkt via telefon eller online. Förloppet tar heller inte lång tid och oftast finns färdiga avtal som kan användas som mall för att sedan justeras till din fördel.

Avtalsrätt

Inom juridiken finns något som kallas avtalsrätt. Det inbegriper det juridiska som rör just avtalsskrivning, till exempel kompanjonsavtal, samarbetsavtal och aktieägaravtal. Beroende på vilket företag du har är specifika avtal att vänta, inte minst när du delar företaget med någon där alla ska ha laglig rätt till sin andel. Affärsmässiga avtal måste också vara klara, tydliga och skräddarsydda för alla affärsuppgörelser.